Vína z kolekcie Slovenské Vinice žiaria medzi michelinskými hviezdami. Ponúkajú ich hosťom už v troch michelinských reštauráciách v krajine gurmánov a vášnivých vinárov – vo Francúzsku.
Po obrovskom úspechu v minulom roku, keď sa víno Slovenské Vinice Dunaj objavilo prvýkrát na menu karte vychýrených marseillských reštaurácií L´Epuisette a Alcyone s jednou „michelinkou“, pokračuje v úspešnej ceste ďalej. Práve vína Slovenské Vinice priviedli jednu hviezdu aj na Slovensko. Michelinskeho šéfkuchára Lionela Levyho z reštaurácie Alcyone, ktorá je súčasťou luxusného päťhviezdičkového hotela InterContinental Marseille – Hôtel Dieu. Slovenské vína si tak obľúbil, že zaradil na menu kartu červené víno Slovenské Vinice Dunaj neskorý zber 2016, aj jedinečný Pinot Noir výber z hrozna 2013.
Jednoducho delikátne.
Fois gras „Hôtel Dieu“ Lionel Levy, farmárske kuracie prsia na víne so smrčkami a špargľou, slovenské a francúzske syry, čokoládový dezert – to bolo gurmánske predstavenie francúzskej kuchyne vytvorené špeciálne k vínam kolekcie Slovenské Vinice. Pre hostí hotela Glamour menu majstrovsky pripravil Lionel Levy v spolupráci so šéfkuchárom hotela Erikom Šoltésom a zožalo veľký úspech.
prečítajte si VIAC na HNonline